logo

Робоча нарада Міністерство охорони здоров’я України

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Нещодавно, відбулась робоча нарада Міністерство охорони здоров’я України  на базі Івано-Франківський національний медичний університет

Представники Буковинського державного медичного університету  Ігор Геруш  та Віталій Смандич , а також представники  Харкова, Луганська, Донецька, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Тернополя, Львова під головуванням заступника міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак  та представника директорату медичних кадрів, освіти та науки МОЗ України Тетяни Орабіної  поспілкувались про те що є, і те над чим потрібно працювати.

Приємно було бачити, як представники ЗВО впроваджують досвід провідних країн світу в систему освіти України, приємно було те, що на періоді створення симцентрі активно консультувались в нас.

На сьогоднішній день, Центр Симуляційної Медицини БДМУ  є багатопрофільною навчальною платформою, де за допомогою симуляційний сценаріїв ми відпрацьовуємо практичні навики.

✅ Обговорили пропозиції до нормативно-правових актів для повноцінного й ефективного функціонування таких навчальних центрів.

✅ Обговорили методологію світових ЗВО в проведенні іспиту ОСКІ та впровадження в нашу освітню практику.

✅ Поділились досвідом провідних розробників світу тренажерами, манекенами під час візиту делегації з України SESAM.

Також відмічено в доповідях представників ЗВО про підтримку від Україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти»  як матеріально технічної бази так і навчання кадрів)

Напрямок відомий, плани є, команда сформована лише потрібно все реалізувати.

Новини Центру