logo

Смертельне самолікування

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

«Чого йти до лікаря? Я сам знаю свій організм!»
Щороку в Україні фіксується до 40 000 повідомлень про неправильне застосування ліків, що призводить до різних побічних ефектів і серед них близько 100 смертельних випадків.
Про шкоду самолікування нині попереджають чи не на кожному кроці, а між тим, люди продовжують безконтрольно лікувати самі себе, чим наражають себе на ще більшу небезпеку.
Серйозну загрозу складає небезпечне комбінування ліків. Часто при самолікуванні люди комбінують препарати на власний розсуд: від кашлю, нежитю, жарознижувальні і т.п. При цьому, не знаючи принципів сумісності препаратів, навіть не уявляють, які небезпечні хімічні реакції можуть виникнути в організмі. Крім того, не маючи медичної освіти, достатніх знань із хімії, неможливо передбачити вплив тих чи інших ліків. Пам’ятайте: чим більш сильнодіючим є препарат, тим більше в нього побічних ефектів! Як мінімум, це можуть бути алергічні реакції.
Коли людина займається самолікуванням, без обстежень у фахівця, без встановлення діагнозу, хвороба поступово запускається, набуває більш серйозних форм. А безладне вживання антибіотиків стимулює відбір нових стійких штамів. І якщо в такого пацієнта одного разу виникне складне інфекційне захворювання, вилікувати його буде набагато важче.
Не займайтесь самолікуванням, а йдіть до лікаря!

Новини Центру